Nivojski železniški prehod v Podvelki po novem opremljen s sistemom COPS@rail

Za večjo varnost prebivalcev in drugih mimoidočih voznikov bo sistem COPS@rail odslej tudi na Koroškem, natančneje v Podvelki, še dodatno opozarjal na previdnejše prečkanje prehoda, občini pa omogočil boljši vpogled v ravnanje voznikov na prehodu.

Neupoštevanje prometne signalizacije in nezbranost za volanom sta pogosto kriva za nezgode na železniških prehodih, označenih le z andrejevim križem. Le te pa tako kot vse prometne nesreče močno vplivajo tako na lokalno prebivalstvo v neposredni bližini dogodka kot tudi na širšo populacijo. Izjema ni niti koroška občina Podvelka, ki je odslej bogatejša za sistem aktivne signalizacije COPS@rail.

 

(več …)

Sistemi COPS@rail za varnejši promet na cestnih odsekih, ki prečkajo nivojske železniške prehode

Zavorna pot vlaka, ki vozi s hitrostjo 100 km na uro, je dolga okoli 1 kilometer. V cestnem križišču se lahko izsiljevanje prednosti konča brez hujših posledic, na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo pa je to prej izjema. Opozorilni sistemi COPS@rail bodo odslej v sklopu projekta Skupaj za večjo prometno varnost na 12 cestnih odsekih po Sloveniji s signalizacijo udeležence v prometu opozarjali na železniške prehode, občinam pa omogočili boljši vpogled v ravnanje voznikov na tovrstnih prehodih.

 

(več …)

Dne 21.2.2018 smo zaradi večje prepoznavnosti spremenili ime podjetja A.s.K, Aktivna signalizacija Korun d.o.o., naslov Ulica škofa Maksimiljana Držečnika 6, vpisano pod matično številko 6110703000 in davčno številko SI34245391 v ime COPS systems, razvoj in inženiring d.o.o. (krajši naziv COPS systems, d.o.o.)

Prav tako smo se preselili v nove prostore, kjer imamo sedaj združeno administracijo, proizvodnjo in razvoj. Novi uradni naslov podjetja COPS systems, razvoj in inženiring, d.o.o. je Slovenja vas 65g, 2288 Hajdina.

Za več informacij smo vam z veseljem na voljo preko e-naslova info@cops-systems.com.

(več …)

Razpis za slovenske občine 2017

 

V podjetju A.s.K bomo v časovnem obdobju 2017-18 v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav, d.d., z opozorilnimi sistemi COPS@rail® opremili 12 cestnih odsekov, ki prečkajo železniško progo in so zavarovani le z andrejevim križem. 

V sklopu razpisa lahko občine pridobijo sofinanciranje do višine 5.000 EUR z DDV za postavitev opozorilnega sistema COPS@rail® na nivojskih prehodih.

Izbrane nivojske prehode bomo opremili z enotami opozorilnega sistema COPS@rail®, ki »poudarja« nivojski prehod in opozarja voznike na ustavitev in previdnejšo vožnjo ob prečkanju nivojskega prehoda.


(več …)

Mestna občina Kranj je v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav in podjetjem Aktivna signalizacija Korun (A.s.K) opremila križišče v Stražišču z opozorilnim sistemom COPS@road. Sistem s svetlobnimi signali pravočasno opozarja voznike na približevanje nevarni prometni točki in na prisotnost drugih udeležencev na prednostni ali neprednostni cesti.

(več …)

Občina Brežice z rednimi investicijami skrbi za izboljšave prometne varnosti, v letu 2017 pa je naredila še dodaten korak k večji varnosti v prometu in je v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav in podjetjem Aktivna signalizacija Korun (A.s.K) opremila križišče Gubčeve ulice in Hrastinske poti v Brežicah z opozorilnim sistemom COPS@road. Ta s svetlobnimi signali pravočasno opozarja voznike na približevanje nevarni prometni točki in na prisotnost drugih udeležencev na prednostni cesti. Župan Občine Brežice Ivan Molan je na današnjem simboličnem odprtju poudaril, da gre za dodaten prispevek k izboljšanju varnosti udeležencev v prometu na tem križišču, ter opozoril, da je za varnost v prometu še vedno najpomembnejše dosledno spoštovanje prometnih predpisov.

(več …)

Občina Dobrova – Polhov Gradec je v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav in podjetjem Aktivna signalizacija Korun (A.s.K) opremila križišče ceste Dobrova-Stranska vas in Polhograjske ceste z opozorilnim sistemom COPS@road. Sistem s svetlobnimi signali pravočasno opozarja voznike na približevanje križišču in na prisotnost drugih udeležencev. Župan Občine Dobrova – Polhov Gradec Franc Setnikar je na današnji simbolični otvoritvi poudaril, da gre za pozitiven prispevek k izboljšanju varnosti prometnih udeležencev na tem obremenjenem križišču.

(več …)

Mestna občina Celje je v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav in podjetjem Aktivna signalizacija Korun (A.s.K) opremila križišče v Medlogu z opozorilnim sistemom COPS@road. Sistem s svetlobnimi signali pravočasno opozarja voznike na približevanje nevarni prometni točki in na prisotnost drugih udeležencev na prednostni ali neprednostni cesti.

(več …)

Občina Medvode je v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav in podjetjem Aktivna signalizacija Korun (A.s.K) opremila križišče v Vašah z opozorilnim sistemom COPS@road. Sistem s svetlobnimi signali pravočasno opozarja voznike na približevanje nevarni prometni točki in na prisotnost drugih udeležencev na prednostni ali neprednostni cesti. Podžupanja Občine Medvode Darinka Verovšek je poudarila, da gre za pozitiven prispevek k izboljšanju varnosti prometnih udeležencev na tem cestnem odseku.

(več …)

Občina Starše je v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav in podjetjem Aktivna signalizacija Korun (A.s.K) opremila most med naseljema Trniče – Starše z opozorilnim sistemom COPS@road. Sistem s svetlobnimi signali pravočasno opozarja voznike na približevanje nevarni prometni točki in na prisotnost drugih udeležencev iz nasprotne smeri. Župan Občine Starše Bojan Kirbiš je na včerajšnji simbolični otvoritvi poudaril, da gre za pozitiven prispevek k izboljšanju varnosti prometnih udeležencev na tem cestnem odseku.

(več …)